Риба як дієтичний продукт

10

Цінність риби як продукту полягає в тому, що в ній містяться жирні кислоти (Омега-3), які не може самостійно виробляти людський організм. Чим більше жирної є риба, тим більше в неї Омега-3.


Цінність риби як продукту полягає в тому, що в ній містяться жирні кислоти (Омега-3), які не може самостійно виробляти людський організм. Чим більше жирної є риба, тим більше в неї Омега-3.
Більшість людей, так чи інакше, вживає рибу в їжу. Рецепти її приготування містить кожен джерело в інтернеті, що спеціалізується на рекомендації з приготування домашньої їжі.

Види жирної риби

Всі сорти риби щодо вмісту в них жиру фахівці поділяють на кілька видів.

Жирна риба

Це риба, в якій вміст жиру не менше 8%. До цієї групи відносяться жирні сорти оселедця, вугор, палтус, скумбрія, осетрові і т. д. Жирна оселедець зазвичай має показники калорійності на рівні 230 Ккал на 100 г, скумбрія – 200, вугор – 260. Для порівняння: пісні види свинини і яловичини мають показники калорійності всього 120 Ккал!
Рыба как диетический продукт

Риба середньої жирності

До цієї групи відносять рибу, вміст жиру в якій становить 4-8%. Сюди відносяться горбуша, форель, морський окунь, судак, ставрида, тунець, короп, зубатка, оселедець нежирних видів. Калорійність цієї групи риб порівнянна з м’ясом. Морський окунь і судак мають калорійність на рівні 120 Ккал, форель і тунець – 140.

Нежирна риба

До цієї категорії відносять рибу з вмістом жиру менше 4%: хек, минтай, тріску, навагу та ін. Калорійність цього продукту становить близько 80 Ккал.

Чим корисна риба

Оскільки організм людини не може самостійно виробляти поліненасичені кислоти, то дієтологи рекомендують якомога частіше включати в раціон рибу і морепродукти. Лідерами за вживання риби вважаються жителі Японії і Ісландії. Медики вважають результатами цього низькі показники смертності від інфаркту міокарда та ішемічного інсульту у японців та ісландців.
Одночасно з цим не варто розглядати рибу як дієтичний продукт, вживання якого ефективно допомагає скинути зайву вагу. Думки фахівців про тих чи інших дієтах завжди були різними. Далеко не завжди вдається підтвердити ефективність тих продуктів, які традиційно вважаються саме дієтичними.
У тому числі критиці піддається так звана «палеолітична дієта, заснована на вживанні продуктів, які, ймовірно, складали основу раціону древнього людини – м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.
Джерело: http://glam-novias.com.ua/